November 6, 2010

GP lagikk.. heh~

Assalamualaikum. hmm.. da lame rasenye tak update blog. malas menguasai diri sejak akhir-akhir ni. haha. tadi aku pi seksyen 7. biasalah kalau dah ke sana mesti aku gi kedai pet kat situ. hehe.
kat sane ade banyak gak lah guinea pig. aku terpikat kat sekor gp tu. comel. rase nak beli je tadi. harga rm50 sekor. tu harga yang orang kedai tu tawarkan kat aku la. kalau tak, die nak jual rm70. tak silap aku la. huhu.. mahal kot. adei. tapi last-last tak beli pon. kalau korang nak beli, pi la cepat-cepat. kat situ gp laku.. cepat abes.
tujuan ke sana nak carik bekas makanan untuk gp aku. kesian mereka. terpaksa berebut nak masuk dalam bekas makanan. gp aku da besar. mase baru beli dulu, dorang kecik lagi. so, boleh masuk 2 ekor dalam bekas makanan tu. skang ni da besar. nak masuk dua-dua ekor pon da tak muat. Kiki kalau tak dapat masuk dalam bekas makanan tu, die akan start meroyan. lari sane sini. haiyo.. kesian lak aku tengok. huhu
sebagai tuan yang prihatin dan menjaga kebajikan, aku kena pastikan keselesaan untuk mereka. hehe.
tido~
nampak tak ade 2 bekas makanan. kale hijau tu yang baru.
yang ni pun beli gak. penyembur tu aku sembur kat cage KikiLili. biasalah binatang berbulu. ade hama. so, memang kena pastikan cage dorang dalam keadaan bersih dan selamat. kesihatan gp dan tuan nye pon kena utamakan jugak yaw. heheh. lagi satu tu garam untuk dorang. hehe.
garam~
*aku nak usha lagi barang-barang untuk GP. heheh. aku sayang KikiLili! sayang gile-gile sayang. heh~

4 comments:

[ sHarpEx ] said...

garam tu utk apa? motif gp ko suka masuk dalam bekas makanan? senang berak dalam tu pastu makan tahi sndiri? aiyo!

maya.sumaiyah said...

pi google kegunaan garam untuk binatang. heheh. ha ah. makan masuk dlm bekas. sebijik cam ko. heheh

Privacy_Resident said...

pinjam odor spray tu nak test. boleh? kalo berkesan aku nak beli kalo tak aku taknak beli.

maya.sumaiyah said...

odor spray tu bau cam klorox. nak pinjam bleh je.