October 31, 2010

jenis-jenis Domokun

korang tau tak Domokun ni? nak kenal x? ok. aku malas nak kenalkan Domo ni. kalau nak tahu lagi lanjut pi la bace kat sini merepeksematamata dan sharpexmuddy. dorang ni memang power bab-bab bercerita pasal Domo ni. haha
Bila aku google gamba-gamba Domo ni, banyak pulak jenis-jenis Domo. hah! jom kite layan gambar-gambar comel Domo ni. hehe
wah! jatuh cinta tengok ini Domo. comelll!! hehe.
Domospongebob
Domocake. sedapnye.. da la tengah lapar ni. aduyai.
Domohamtaro atau DomoGP. ade gak domoGP ni kan. kalau ade aku nak beli. nak kasi kat KikiLala
Domokasut atau Domoshoe. domoselipe ade tak? haha
Domohandbag. pergh! aku suke gile ngan beg ni. huhuh
Domotabung.
ok. yang ni aku gelak gile kaw kaw! hahahaha.. aku bagi name die Domotopex. haha. jangan marah haaa.. aku google-google skali keluar pulak gamba ni.
I Love You Domokun!! muah2!! heheh .
*Nanti nak pi Midvalley. kat situ ade jual Domokun. nak pi usha then nak beli. Sape bagi aku Domokun ni, aku sayang die lebih. haha

October 24, 2010

kena hempap

korang ade pengalaman tidur kena hempap x? bukan kena hempap ngan bantal selimut. dengan "benda". yeah! malam tadi 'benda' tersebut berjaya menghempap aku dengan jayanya. siot-siot.
semalam aku panas dalam. guling sane sini tak bleh tido jugak. haish. last-last tido atas lantai. pukul 5 lebih camtu la aku tersedar balik. tapi nak bangon tak bleh. nak bukak mate pon tak bleh. nak panggil rumate memang tak terkeluar name die. mulut terkunci. hish. tak bleh jadik ni. bace dalam hati segala ayat-ayat yang tahu.
lame-lame semakin ringan. mase bukak mate tu, aku tengok sekeliling. apsal katil aku buruk sangat ni? sebijik macam katil aku mase 1st year dulu. buruk gile. macam keranda. heh. tapi aku buat bodo je. malas layan benda-benda camni. bangon-bangon terus ngadap laptop on fesbuk. heheh.
tapi sampai skang aku terfikir, mimpi ke betol-betol eh aku nampak katil lame aku tu? hish..
*sebelum tidur jangan lupe basuh kaki dan bace doa tidur ye kawan-kawan. semalam aku tidur lupe nak bace doa. memang patutlah kan. huhu

October 21, 2010

mari tengok GP aku. hehe

Assalamualaikum.. hah. ape cerita orang sinun? sihat? harap-harap sihat sejahtera yaw. atas permintaan kawan-kawan, maka di update la blog ini. sejak berbulan-bulan ni, aku tak ada masa nak update blog. tambah-tambah lagi bila angin malas datang. haish.
aritu aku ade cerita pasal GP *guinea pig kan? ni lah guinea pig kesayangan aku tu. hehe
ni mase hari pertama aku beli dorang. kecikkk lagi.
ni name die Kiki.
yang ni lak name die Lala @ Lili. ni opah yang pilihkan. hehe
hah! padan muke dorang kena mandi. 2 hari berturut aku mandikan dorang. heh~
bergambar dihadapan pintu rumah.
sejukkkkkkkkk!! padan muke korang kena mandi. haha
pengalaman aku bela dorang ni tak de la banyak. yela, baru je bela dorang ni. sebulan pon blom cukup lagi. setakat ni pengalaman bela dorang ni nak kena banyak sabar la. same je macam kite jugak. nak kena makan tiap-tiap hari, kena kemas-kemas tempat tinggal dorang, nak kena timang-timang, belai-belai... erk! heh~
dorang ni da macam anak aku da rasenye. bile nak kuar je, mesti teringatkan dorang ni. risau takot makanan dorang abes. hoho. papepon, aku sayang gila kat dorang ni. sape jadik kepunyaan aku mesti aku sayang gila. hahaha. ok. da melalut. oklah. stop sampai kat sini je. nanti aku akan update kisah dorang dari tahun ke tahun yaw. wassalam

October 8, 2010

GP ku sayang.

selamat hari jumaat. hehe
petang ni aku akan bergerak balik johor.
ade kerja yang perlu diselesaikan.
alang-alang da pergi johor, baliklah rumah skali kan.
tadi umi call. tanye pasal GP aku tu.
umi soh bawak balik. adei.
pastu umi aku nak bela.. haiyoo.
lagi aku tak nak bawak balik. heh.
bosan la aku kalo GP aku takde.. hehe.
skangni sedih pulak.
sebab nak tinggalkan budak 2 ekor tu.
KikiLili.. jage diri baik-baik tau. sayang korang. huh!
KikiLili: mesti dorang rindu suara aku. seblom tido, aku mesti dodoikan meke. wahahaha!
untuk umi: nanti kak ngah bawak balik tau. tapi after grad nanti. heheh.